دیروز تولد آقای همسر بود و منم با وجودی که باهاش یه جورایی قهر بودم این کیک رو بدو بدو و با هزار تا گرفتاری وسط دو تا کلاسم درست کردم ... دوسش دارم (کیک رو !!! :D)

مواد لازم:

تخم مرغ: 6 تا

آرد: 150 گرم

شکر: 150 گرم

وانیل: یک چهارم ق چ

پودر کاکائو: 1 ق غذاخوری پر

شیر: 2، 3 قاشق

ژله هلو: 1 بسته

کمپوت هلو

طرز پخت:

اول از همه بگم، من قبلا هم یه دستور کیک اسفنجی گذاشته بودم اینجا، این دستور هم قبلا همیشه درست می کردم .... منتها این بار مرمری کردم... شما بدون 2 ماده آخر می تونین یه کیک اسفنجی ساده درست کنین

کف قالب 25 سانت گرد کمربندی رو کاغذ روغنی انداختم و بعد کمربندش رو بستم. ... فر روی 175 درجه سانتی گراد یا 300 درجه فارنهایت گرم کردم...آرد رو 3 بار الک کردم. زرده و سفیده تخم مرغها رو جدا کردم...اول سفیده ها رو با همزن زدم تا جایی که حجیم بشه و وقتی ظرف رو برگردونیم نریزه

بعد با همون همزن زرده و شکر و وانیل رو خوب خوب زدم تا جایی که کرم رنگ و کشدار بشه(اگه بخواین اول زرده و شکر رو بزنین و بعد سفیده رو، حتما حتما حتما باید پره های همزن رو بشورین و خوب خشک کنین، تا کوچکترین ذره ای از زرده توی سفیده نره ...این باعث میشه که سفیده تون فرم نگیره) این مدت رو زمان نمی تونم بدم بهتون..چون همزنها فرق دارن با هم..پس ملاکتون رنگ کرمی و کشدار بودن زرده و شکر باشه...از اونجایی که این کیک بیکینگ پودر نداره، پس عامل مهم خوب پف کردن کیک، همانا خوب هم زدن موادمونه!!! (شیخ هانینو!!!)

بعد سفیده رو به زرده اضافه می کنیم و خیلی با احتیاط مواد رو با لیسک و در یک جهت مخلوط می کنیم.

آرد رو هم کم کم می ریزیم و آروم هم می زنیم... بعد از مخلوط شدن همه مواد، من یه دور با همزن با دور خیلی آروم، موادم رو هم زدم تا یکدست بشه...خب، تا اینجا مایه کیک اسفنجی مون آماده ست..می تونیم توی قالب بریزیم و بذاریم تو فر و یه کیک اسفنجی ساده داشته باشیم. اما من چون می خواستم مرمری کنم، پودر کاکائو رو با شیر مخلوط کردم و خوب هم زدم با قاشق و بعد به اندازه 6، 7 قاشق از مایه کیک ریختم توی یه کاسه دیگه و مخلوط کاکائو رو ریختم توش و خوب هم زدم تا رنگ بگیره... مایه سفید کیک رو توی قالب ریختم و بعد از مایه کاکائویی، روی کیک به صورت نامنظم ریختم ..  بعد هم با یه قاشق، چند جا از مایه توی قالب رو فرو بردم و درآوردم تا رنگها کمی قاطی بشه. بعد هم توی طبقه وسط فر به مدت 45 دقیقه می ذاریم... مشخصه که ممکنه شما با فر خودتون زمان بیشتری لازم داشته باشین...پس بهش سر بزنین و با یه خلا دندون چک کنین. اگه چیزی بهش نچسبید کیکتون آماده ست.

شرمندتونم که از این مراحل عکس ندارم.... بس که عجله داشتم هرچی عکس گرفتم همه تار و نا مفهوم شد. اما امیدوارم توضیحاتم واضح باشه 

بعد هم گذاشتم خوب خنک بشه و از قالب در آوردم و مجدد گذاشتم خنک بشه . برعکس کردم و کاغذ زیرش رو از روش برداشتم

تا اینجا شما کیکتون آماده ست و می تونین پودر قند روش بپاشین و نوش جان کنین...من اما می خواستم تزیینش کنم..کلا کیک های اسفنجی چون روغن و کره ندارن، مناسب تزیین هستن .. بعد از خنک شدن می تونین از وسط به صورت افقی برش بزنین و شهد و خامه و میوه و مغزهای دلخواه بذارین...من اما نمی خواستم خیلی خامه داشته باشه...واسه همینم لاش رو چیزی نذاشتم...اگه روی کیک گنبدی شد با چاقوی اره ای برش بزنین تا صاف بشه و بعد کیکتون رو برعکس کنین...زیر کیک چون سطح صافی داره می ذاریم برای روی کار ... من روی مرکز پایه کیک یکم خامه فرم گرفته گذاشتم، نوارهایی از کاغذ روغنی بریدم و روی سطحش چیدم و کیک رو هم روش گذاشتم...بله، با گذاشتن خامه، کیکتون موقع کاور و دیزاین تکون نمی خوره و فیکس می شه، با گذاشتن نوارها هم اگه خامه ریخت، بعد از پایان کارتون تنها با کشیدن نوارها سطح ظرفتون تمیز می مونه

بارها گفتم که من از خامه شیرین قنادی استفاده می کنم...این خامه رو از لوازم قنادی فروشی ها می خرم، خودش شیرینه و من بدون اضافه کردن چیزی فقط با همزن می زنم..این خامه ها فریزری هستن..منم توی فریزر نگه می دارم...هربار که بخوام در میارم و وقتی نیمه منجمد هست با همزن می زنم..اول با دور آروم تا جایی می زنم که کمی حجمش زیاد بشه و کم کم دور همزن رو کمی زیاد می کنم ... دقت می کنیم که اگه خیلی هم زیاد بزنیم خامه تبدیل به کره میشه...پس فقط تا جایی می زنم که پف کنه و جای پره همزن روش بمونه و محو نشه...اینجا همه چیز درباره فرم دادن خامه رو بخونین: کلیک

خب، سطح و اطراف کیک رو با یه لایه خامه پوشوندم ..خیلی هم برام مهم نبود صاف در بیاد...گذاشتم تو یخچال تا خودش رو بگیره و منم رفتم کلاس!! 1 بسته پودر ژله هلو رو توی 1 لیوان آب جوش حل کردم و نصف لیوان (بلکه کمتر) آب سرد ریختم و گذاشتم کنار...وقتی برگشتم 2 ساعت گذشته بود، ژله رو گذاشتم تو یخچال تا فقط مثل سفیده تخم مرغ بشه... قرار نیست ببنده...(من چون داشتم می رفتم کلاس و عجله هم داشتم ژله رو آماده کردم و نذاشتم تو یخچال که نبنده و سفت نشه...شما می تونین همون موقع که آماده کردین بذارین تو یخچال تا کمی بگیره و مثل سفیده تخم مرغ بشه....پس مهم اینه که شما به ژله با غلظت سفیده تخم مرغ نیاز دارین...حالا خود دانین!!)

دوباره اومدم و یه لایه خامه کشیدم رو و اطراف کیک...من خیلی خامه نزدم و لایه کلفتی نکشیدم روش ... با کاتر، یا پشت چاقوی بلند، یا کاغذ روغنی چن لا کرده می تونیم روی کیک رو خوب صاف کنیم...اگه پایه چرخان داشته باشیم که خیلی راحته..کافیه یه بار بچرخونین و همزمان روی کیک رو بکشین تا صاف بشه ... من چون می خواستم روش رو بپوشونم زیاد برام صاف و صوف دراومدنش مهم نبود!! بقیه خامه رو ریختم توی قیف با ماسوره شکوفه و دور تا دور کیک رو 2 طبقه شکوفه زدم تا مثل یه دیوار از ریختن ژله جلوگیری کنه

کمپوت هلو داشتم و اونها رو اسلایس کردم و از کنار شروع کردم به چیدن و بعد هم مرکز دایره رو پوشوندم

ژله نیم بند رو میاریم و آروم آروم با قاشق روی میوه و سطح کیک می ریزیم. (اگه یهو دیدن ژله تون سفت شده غصه نخورینا! خیلی خیلی کم بذارین توی مایکرو یا روی بخار بگیرین...زود نرم میشه!!)

همین دیگه...میذاریم تو یخچال و می ریم لباسامون رو عوض می کنیم و سعی می کنیم پیش آقای همسر که هم شرمساره و هم داره تو دلش قند آب میشه قیافه بگیریم و کم نیاریم و ذوقمون رو پنهون کنیم!!

باز خوبه یکی مثل هستی با ذوق رو دارم که میاد و به باباش می گه: بابا نمی گی دستت درد نکنه به مامان؟؟؟!!! و باباش درحالی که داره سعی می کنه خنده ش رو قایم کنه بگه: خب بابایی، هنوز که تموم نشده...بعد می گم!!!

هی هی، خلاصه که این شد از کیک تولد همسر محترم که با همه غُد بودن و مهربونیش دوسش دارم ...

خداییش این کیک رو هم خیلی دوست داشتم ... هم کم شیرین بود، هم کم خامه بود، (تازه همین خامه ها رو هم کنار زدیم و نخوردیم) ، هم ژله ای بود، هم میوه ای بود، هم خوشگل بود، هم واسه تولد همسری بود!!

هستی می گفت: مامان، خیلی بدی، واسه بابا کیک به این خوشگلی درست می کنی ، واسه من نه!!!! ای بابا خداییش اون کیک پارسالش محشر بود... چند وقت پیش خانم همسایمون اومده بود ازم می پرسید کیک تولد هستی جان مگه چی بود که دخترم همش می گه!! (از پارسال که اومده بود تولدش می گفت) بهشم گفتم: کیک باربی رو یادت رفت ناقلا؟!

اما خب می خواست بهم یادآوری کنه که امسالم، بله!!! قربون هر سه تاتون بشم من...مانی که خوشگل می خوند: هپی برگر تو یو!!!!!!!!!!!! تبلد تبلد!!!

تذکر: من چیزی از چرب کردن قالب نگفتما...اگه شما کاغد روغنی ندارین فقط کف قالب رو با کره یا روغن جامد چرب کنین و آرد پاشی کنین و بعد آرد اضافی رو بتکونین..دیواره ها رو چرب نکنین


دسته بندی : کیک تولد
تاریخ: 11:9 - شنبه 9 اردیبهشت1391 | نویسنده: هانی شف |
اگه از این دستور استفاده کردین عکسش رو برام ایمیل کنین تا توی آلبوم هنرهای شما5 بذارم


 

» کاپ کیک هندوانه (کیک با پودر ژله) ( یکشنبه 16 آذر1393 )
» چیزکیک ساده قلب ( چهارشنبه 7 آبان1393 )
» تزیین کیک با تنالیته بنفش ( چهارشنبه 30 مهر1393 )
» کوکی هویج ( پنجشنبه 17 مهر1393 )
» خورش هویج 2 ( یکشنبه 6 مهر1393 )
» کاپ کیک ساده هل و گلاب ( چهارشنبه 2 مهر1393 )
» بورک گوشت سیگار ( یکشنبه 30 شهریور1393 )
» آلفردو چیکن پاستا (پاستا مرغ با سس آلفردو) ( جمعه 14 شهریور1393 )
» شال و کلاهی برای گرم کردن دل های نیازمندان ( سه شنبه 11 شهریور1393 )
» کرم شیرعسلی ( چهارشنبه 5 شهریور1393 )
» کیک باب اسفنجی ( جمعه 31 مرداد1393 )
» نان پنجره ای ( پنجشنبه 23 مرداد1393 )
» کمپوت گیلاس ( یکشنبه 19 مرداد1393 )
» پیراشکی گوشت و قارچ ( پنجشنبه 16 مرداد1393 )
» خمیر پیراشکی ( چهارشنبه 15 مرداد1393 )
» بیسکویت کره ای ساده ( دوشنبه 6 مرداد1393 )
» مارمالاد انبه ( چهارشنبه 1 مرداد1393 )
» کتلت لپه ( سه شنبه 24 تیر1393 )
» اسلایس حلوا (حلوا برشی) ( یکشنبه 22 تیر1393 )
» هلیم گندم با بلغور ( سه شنبه 17 تیر1393 )

 



هانی شف
یک گیلانی (رشت) ساکن زاهدان هستم..از بالای نقشه افتادم این پایین!! عاشق آشپزی و کشف طعم های جدیدم ...همسرم دستپختم رو خیلی دوست داره و دخترکی دارم که عاشق کار کردن با منه و پسرکی که عاشق بهم ریختن آشپزخونمه! اینجا اومدم تا آرشیوی از کارهام داشته باشم به این امید که یه روزی به درد دختر عزیزم و حتی پسرگلم بخوره...
اگه یه زمانی خواستین مطلبی از اینجا بردارین لینک اینجا رو فراموش نکنین ..درغیر اینصورت برای همیشه خودتون رو مدیونم کردین
ایمیل : Email Icon by Parstools.com


 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...