خب اینم یه کوکوی گیلانی که بسیار خوشمزه ست..اگه به اشبل دسترسی دارین حتما درست کنین...می گم اشبل چیه!

مواد لازم:

اشبل ماهی : 1 دونه

سیب زمینی: 1 دونه کوچیک

برگ سیر: 1 پیمانه پر خرد شده

تخم مرغ: 2 ، 3 تا

نمک، فلفل، زرچوبه

طرز پخت:

جونم براتون بگه که ماهی سفید از ماهی های شمال هست که خب خیلی هم خوش خوراکه ... حالا این ماهی سفید ناز نازی اگه ماده باشه، تو شکمش تخم داره ( به ماهی ماده که تخم هم داشته باشه می گن: اَشبلان) این تخم ها که ما بهش می گیم : اشبل، کاربردهای زیادی داره، هم شورش می کنن و به عنوان مزه غذا همراه با پلا کباب، کته و ... می خورن (مثه ماهی شور مثلا) و یا همینطور ساده سرخ می کنن یا اشبل واویج می کنن که قبلا بهتون یاد دادم

یکی از کاربردهای خوشمزه ش به شرطی که برگ سیر داشته باشیم اینه که باهاش کوکو درست کنیم...بله، اشبل کوکو، یه کوکوی رشتی هست که من و خواهریم از مامانمون یاد گرفتیم و ایشون هم حتما و هکذا!

خب وقتی شکم ماهی رو قاچ می دیم آروم و با احتیاط محتویاتش رو که شامل روده و اشبل هست خارج می کنیم

روده ش رو جدا می کنیم و بعد از گرفتن زهره ش، سرخش می کنیم و می خوریم..صداشم در نمیاریم!!  بعد این اشبل رو که یه پوسته نازک روش هست آروم از پوسته ش جدا می کنیم

اینم بگم که دستمون بو می گیره ها..پس اگه خیلی قرتی هستین دستکش دستتون کنین! ( صابون واسه همینه دیگه، دستکش کیلو چنده؟؟!  !) خب ، بعد از اینکه رگ و پی اشبل رو درآوردیم با یه چاقو آروم آروم روش می کشیم و اشبل رو نرم می کنیم تا تخم ها جدا شن و از حالت تیکه ای دربیاد اشبلمون

حالا می ریم و دستمون رو خووووووووووب می شوریم (شما می رین دستکشتون رو درمیارین !!) یه سیب زمینی کوچیک رو رنده ریز می کنیم ، برگ سیرهای خرد شده رو هم توش می ریزیم و اشبل رو هم توش می ریزم و بسته به اندازه اشبل و سیب زمینی 2 یا 3 تا تخم مرغ توش می شکونم (من برگ سیر فریزری داشتم که بعد از اینکه خوب یخش واشد و فشارش دادم تا آبش بره به مواد اضافه کردم)

مواد رو هم می زنم و نمک و فلفل و زرچوبه می زنم

تا یه دست بشه و توی روغن داغ می ریزم و زیرش رو هم کم می کنم و درش رو می ذارم تا ببنده

تخم های ماهی رو می بینین ..ناز نازی

بعد از اینکه یه طرف پخت و بسته شد، برمی گردونیم

و قاچ می کنیم تا خوب مغزپخت بشه..من چون می خواستم درسته باشه، بازم وقتی برگردوندم درش رو گذاشتم تا حین سرخ شدن مغزپخت هم بشه..اما اگه بعد از برگردوندن قاچ کنین دیگه لازم نیست درش رو بذارین (قابل تعمیم به همه کوکوها)

بسیار عالی و ساده و خوشمزه..دیدم دستورای دیگه ای هم درست می کنن..حتی اشبل و تخم مرغ خالی هم دیدم..یا بدون سیب زمینی..بهرحال این چیزیه که همیشه مامان گلم درست می کردن و منم برای اطمینان زنگ زدم از خواهرم هم پرسیدم

هستی و مانی که مجال عکس نمی دادن...همونجا بالا سرم نشسته بودن و همین تیکه رو حسابشو رسیدن

هستی می گفت: خوشمزه ترین کوکوییه که تا حالا خوردم (اصولا هروقت چیزی خوشش میاد همینو میگه، تا حالا خیلی از این "خوشمزه ترین" ها گفته و یادش نیست!!!)


دسته بندی : غذاهاي شمالي
آشپزی با: ماهی, سیر تاریخ: 16:42 - چهارشنبه 27 اردیبهشت1391 | نویسنده: هانی شف |
اگه از این دستور استفاده کردین عکسش رو برام ایمیل کنین تا توی آلبوم هنرهای شما5 بذارم


 

» آلفردو چیکن پاستا (پاستا مرغ با سس آلفردو) ( جمعه 14 شهریور1393 )
» شال و کلاهی برای گرم کردن دل های نیازمندان ( سه شنبه 11 شهریور1393 )
» کرم شیرعسلی ( چهارشنبه 5 شهریور1393 )
» کیک باب اسفنجی ( جمعه 31 مرداد1393 )
» نان پنجره ای ( پنجشنبه 23 مرداد1393 )
» کمپوت گیلاس ( یکشنبه 19 مرداد1393 )
» پیراشکی گوشت و قارچ ( پنجشنبه 16 مرداد1393 )
» خمیر پیراشکی ( چهارشنبه 15 مرداد1393 )
» بیسکویت کره ای ساده ( دوشنبه 6 مرداد1393 )
» مارمالاد انبه ( چهارشنبه 1 مرداد1393 )
» کتلت لپه ( سه شنبه 24 تیر1393 )
» اسلایس حلوا (حلوا برشی) ( یکشنبه 22 تیر1393 )
» هلیم گندم با بلغور ( سه شنبه 17 تیر1393 )
» آش گوجه 2 ( شنبه 14 تیر1393 )
» قارچ پلو ( سه شنبه 10 تیر1393 )
» شیربرنج شکلاتی ( شنبه 7 تیر1393 )
» مافین دونات ( پنجشنبه 1 خرداد1393 )
» قلیه بادمجان ( یکشنبه 28 اردیبهشت1393 )
» راهنمای تصویری استفاده بهینه از وبلاگ ( دوشنبه 22 اردیبهشت1393 )
» کاسترد Custard ( سه شنبه 16 اردیبهشت1393 )

 



هانی شف
یک گیلانی (رشت) ساکن زاهدان هستم..از بالای نقشه افتادم این پایین!! عاشق آشپزی و کشف طعم های جدیدم ...همسرم دستپختم رو خیلی دوست داره و دخترکی دارم که عاشق کار کردن با منه و پسرکی که عاشق بهم ریختن آشپزخونمه! اینجا اومدم تا آرشیوی از کارهام داشته باشم به این امید که یه روزی به درد دختر عزیزم و حتی پسرگلم بخوره...
اگه یه زمانی خواستین مطلبی از اینجا بردارین لینک اینجا رو فراموش نکنین ..درغیر اینصورت برای همیشه خودتون رو مدیونم کردین
ایمیل : Email Icon by Parstools.com


 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...