من چند مدل مرغ شکم پر درست می کنم که این یکی رو خیلی دوست دارم ... این مرغ هم یکی از غذاهای شام همون شب مهمونی ماه رمضان بود

مواد لازم:

مرغ درسته: 1 دونه متوسط

پیاز: 3 تا بزرگ

نمک و فلفل و زعفران و آبلیمو

مواد داخل شکم:

پیاز: 1 دونه کوچولو

مغزگردو: یه مشت !

آلو ، آلوچه، آلبالو، اخته: جمعا دو مشت !

سبزی معطر خرد شده (من چوچاق داشتم) : 1 قاشق

رب گوجه: نصف قاشق غذاخوری

طرز پخت:

پیازها رو خرد کردم  و با نمک و آبلیمو و فلفل و کمی جعفری خرد شده مخلوط کردم .. کمی از این پیاز رو داخل شکم مرغ ریختم و خوب همه شکمش رو مالیدم ..بقیه رو هم به مرغ مالیدم و مرغ رو توی این پیاز شب تا صبح گذاشتم ( ظرف در دار توی یخچال) صبح که شد قبل از رفتن سر کار زعفرون رو هم به این مواد اضافه کردم و همه جای مرغ رو بهش آغشته کردم و دوباره گذاشتم تو یخچال تا ظهر که برگردم!

 

بریم مواد داخل شکم مرغ رو آماده کنیم...  آلو و اخته ها ..... رو توی ظرف جادار ریختم و خیس دادم و چندبار شستمش تا شنی ته ظرف نمونه

 

پیاز کوچولومون رو ریز خرد کردم و توی روغن خیلی کم، طلایی کردم و نمک و زرچوبه و نصف قاشق رب زدم... گردوها رو کوبیدم تا کمی خرد بشه .. نه اینکه مثه مال فسنجون آسیاب بشه..می خواستم دندون گیر باشه..به پیاز اضافه کردم و بقیه مواد رو هم ریختم و از چوچاق نازنینم یه قاشق توش ریختم و تفت دادم مواد رو..

واااااای چه عطری بلند می کنه این سبزی...

 

مرغ رو بیرون آوردم و پیاز ها رو خوب از داخل شکمش و روش جدا کردم..یه تیکه پیاز هم نمونه که بعد می سوزه و زشت می کنه مرغ رو...متاسفانه پوست مرغم یکم پارگی داشت ولی خب مهم نیست...

از مواد میانی با قاشق توی شکمش پر می کنیم تا جایی که یکی دو بند انگشت سرش خالی بمونه...یعنی کیپ تا کیپ پر نکنین ارمواد شکمش رو که بیرون نزنه در حین پخت...

فر رو روی 200 درجه روشن کردم...یه نخ و سوزن تمیز بر میداریم و شروع می کنیم به دوختن شکم مرغ جوری که هیـــــــــــــــــــچ سوراخ سنبه ای باز نمونه! من همون پوست پاره رو هم تمیز تونستم بدوزم ... دم انتهای نخ رو یکم بلندتر بذارین تا بعد راحت بتونین باز کنین

حالا رون ها و بال رو هم می بندیم تا وا نره ! .یه نخ بلند بر میداریم (من دو لا می کنم نخ رو) دو تا رون مرغ رو از محل اتصال به پای مرغ (همون قوزک غضروفیش!!) به هم یه دور نخ می پیچیم و بعد از پشت خانم مرغه رد می کنیم و وسط رونها رو می بندیم و گره می زنیم !!(مرسی از هستی خانومی واسه گرفتن این دو تا عکس)

 

بعد هم یه نخ دیگه بر میداریم و از قسمت زیر سینه رد می کنیم و روی بالها میاریم و بازم همین وسط می بندیم و گره می زنیم تا نتونه حین پروسه پخت، پشیمون شه و فرار کنه..اونم تو این بساط بی مرغی!! والا!

 

کف سینی فر رو کمی روغن می مالیم و خانم مرغه رو می ذاریم توش و می ذاریم داخل فر

 زمان نمی تونم بدم بهتون چون اندازه مرغ و درجه فرها متفاوته...وقتی دیدیم مرغ کمی رنگش برگشت و پوستش از اون خیسی در اومد با برس کمی مخلوط زعفران آبکرده و کره  همه جاش می مالیم...

 

هر از گاهی این کار رو تکرار می کنیم...کره هم مرغ رو خوشمزه می کنه هم خوشرنگ و براق ...

یه سری هم درش آوردم و روس سینه ش دو تا برش با چاقو زدم تا کاملا مغزپخت بشه...

 

 حدود یک و نیم تا 2 ساعت طول کشید واسه من ...  با یه چاقو یا چنگال می تونین از پختش مطمئن بشین .. گرچه ظاهرش مشخص می کنه . موقعی که از فر درآوردیم نخی که شکمش رو دوختیم راحت می کشیم و در میاد...بقیه هم می بریم و  سرو می کنیم

دیگه بهتر از این نمی شد عکس بگیرم وقتی مهمونا منتظر غذا بودن


دسته بندی : خوراک
آشپزی با: ماکیان تاریخ: 22:41 - دوشنبه 13 شهریور1391 | نویسنده: هانی شف |
اگه از این دستور استفاده کردین عکسش رو برام ایمیل کنین تا توی آلبوم هنرهای شما5 بذارم


 

» پست موقت ( پنجشنبه 22 آبان1393 )
» چیزکیک ساده قلب ( چهارشنبه 7 آبان1393 )
» تزیین کیک با تنالیته بنفش ( چهارشنبه 30 مهر1393 )
» کوکی هویج ( پنجشنبه 17 مهر1393 )
» خورش هویج 2 ( یکشنبه 6 مهر1393 )
» کاپ کیک ساده هل و گلاب ( چهارشنبه 2 مهر1393 )
» بورک گوشت سیگار ( یکشنبه 30 شهریور1393 )
» آلفردو چیکن پاستا (پاستا مرغ با سس آلفردو) ( جمعه 14 شهریور1393 )
» شال و کلاهی برای گرم کردن دل های نیازمندان ( سه شنبه 11 شهریور1393 )
» کرم شیرعسلی ( چهارشنبه 5 شهریور1393 )
» کیک باب اسفنجی ( جمعه 31 مرداد1393 )
» نان پنجره ای ( پنجشنبه 23 مرداد1393 )
» کمپوت گیلاس ( یکشنبه 19 مرداد1393 )
» پیراشکی گوشت و قارچ ( پنجشنبه 16 مرداد1393 )
» خمیر پیراشکی ( چهارشنبه 15 مرداد1393 )
» بیسکویت کره ای ساده ( دوشنبه 6 مرداد1393 )
» مارمالاد انبه ( چهارشنبه 1 مرداد1393 )
» کتلت لپه ( سه شنبه 24 تیر1393 )
» اسلایس حلوا (حلوا برشی) ( یکشنبه 22 تیر1393 )
» هلیم گندم با بلغور ( سه شنبه 17 تیر1393 )

 



هانی شف
یک گیلانی (رشت) ساکن زاهدان هستم..از بالای نقشه افتادم این پایین!! عاشق آشپزی و کشف طعم های جدیدم ...همسرم دستپختم رو خیلی دوست داره و دخترکی دارم که عاشق کار کردن با منه و پسرکی که عاشق بهم ریختن آشپزخونمه! اینجا اومدم تا آرشیوی از کارهام داشته باشم به این امید که یه روزی به درد دختر عزیزم و حتی پسرگلم بخوره...
اگه یه زمانی خواستین مطلبی از اینجا بردارین لینک اینجا رو فراموش نکنین ..درغیر اینصورت برای همیشه خودتون رو مدیونم کردین
ایمیل : Email Icon by Parstools.com


 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...