X
تبلیغات
لذت آشپزی با هانی شف - حلوای زعفرانی
 

این حلوا رو مدتی پیش درست کرده بودم و بردیم خونه یکی از دوستان که بستگانشون فوت کرده بودن .. اما تا امروز فرصت آپ کردنشون پیش نیومد

این حلوا همون حلوای آرد گندم هست که قبلا هم دستورش رو گذاشته بودم .. فقط یه فرق کوچولو داره طرز پختش و رنگش

مواد لازم:

آرد سفید گندم: نیم کیلو

روغن : 300 گرم (من نصف کره، نصف روغن مایع ریختم)

شکر: 350 گرم

آب: 2 لیوان

زعفران: 1 قاشق مرباخوری پر (بازم کم وزیادش بسته به مرغوبیتش داره)

گلاب: 6 قاشق غذاخوری

مغزهل: 1 قاشق چایخوری

طرز پخت:


آرد رو اول الک کردم و توی یه تابه (یا دیگ) بزرگ و جادار با قاشق چوبی تفت دادم ...

تفت دادن آرد خیلی مهمه و توی طعم و رنگ نهایی آرد  تاثیر داره ... مرتب هم می زنیم تا بوی خامی آرد گرفته بشه و تغییر رنگ بده اما نسوزه...
برای اینکه متوجه بشین چقدر سرخ کردن آرد کافیه و تا چه حد رنگ حلوا دلخواهمون میشه ، کمی از آرد رو توی یه نعلبکی مثلا بریزین و روش یه کوچولو روغن بریزین ..رنگی که آرد به خودش می گیره با 1 درجه تفاوت می تونه رنگ دلخواهتون باشه...چون زعفران هم رنگ می ده به آرد .. پس با این روش می تونین رنگ دلخواه حلواتون رو انتخاب کنین و به همون میزان آرد رو تفت بدین...من معمولا حلوا رو قهوه ای دوست دارم اما این بار خواستم رنگش زعفرانی بشه...خب آرد رو همینطور مرتب هم می زنیم و اصلا اصلا قاشق چوبی رو پایین نمی ذاریم..

وقتی آرد به اندازه کافی سرخ شد و بوی خوشی ازش بلند شد و با اون روش که گفتم رنگش هم اوکی شد، از روی حرارت برمی داریم و بازم الک می کنیم تا احیانا اگه گلوله یا سوختگی هست جدا بشه...مواظب باشین دستتون نسوزه فقط...

دوباره برمی گردونیم توی تابه و روغن رو می ریزیم توش...من تو این مرحله نصف کره و نصف روغن مایع ریختم..کره رو ذوب کردم و بعد هم صافش کردم و ریختم توی آرد ..البته به نظرم روغن حلوای من زیاد شد...

بازم هم می زنیم مرتب تا روغن خوب به خورد آرد بره و خوب سرخ بشه آرد توی روغن

شکر و آب رو روی حرارت می ذاریم تا جوش بیاد...زعفران غلیظی آماده کردم و مغزهل هم توش ریختم و به شهد اضافه کردم و گذاشتم تا کمی قوام بیاد روی حرارت

خب همچنان داریم آرد رو هم می زنیم و خسته هم نمیشیم !! من همیشه حلوا رو از یه طرف هم می زنم بعد از ریختن روغن ...معلومه از عکسها چه جوری؟ از یه طرف می برم اون طرف!

وقتی خوب هم زدیم شهد رو کم کم می ریزیم توش و از روی حرارت بر میداریم ... و بازم هم می زنیم


به یاد مجردی و حلوا درست کردن مامانم، کف آشپزخونه روی فرش یه پارچه پهن کردم و تابه رو گذاشتم زمین و رفتم دستم رو خوب شستم و افتادم به جونش!! اول با همون قاشق چوبی... و بعد با دست !! بله، با دست!! البته شما با دست هم نزنین..یهو بسوزین بیفته گردن من..منم یهو حس نوستالژی بهم دست داد!!

خلاصه که خوب خوب خوب هم زدم..از این طرف ظرف می بردم اون سمت و برعکس....بعدم رفتم دستمو شستم (البته بعد از لیسیدن!!)

دو تا دسته ظرف رو گرفتم و ظرف رو به راست و چپ تکون دادم تا حلوا از سمتی به سمت دیگه بره و از ظرف جدا شه و روغن پس بده..این مرحله هم مهمه هم جذابه هم هیجان انگیز

وقتی حلوا کاملا از ظرف جدا میشه و براق میشه و روغن پس میده، یعنی که نتیجه کار عالی بوده..توی ظرف موردنظر می ریزیم و با هرچه داریم تزیین می کنیم

من چون می خواستم ببرم برای خانواده اون مرحوم توی دیس یک بار مصرف ریختم که سه تا دیس همین قد و قواره ای شد...

با پرک بادام و خلال پسته و پودر نارگیل هم تزیین کردم

این رو با چنگال چرب دورش رو خط انداختم و روش هم پودر نارگیل پاشیدم

این یکی هم با قاشق چرب طرح انداختم روش

ظرف سومی هم که کمتر از این دو تا بود دیگه به تزیین نکشید...چون عجله داشتم که تندی بریم

به امید آمرزش همه رفتگان و آرزوی صبر برای بازمانده هاشون

* حتما آرد رو قبل و بعد از سرخ کردن الک کنین

*برای طرح انداختن روی حلوا ابزارتون (قاشق ، چنگال، قالب ...) رو چرب کنین



دسته بندی : سفره رمضان
تاریخ: 17:28 - شنبه 8 مهر1391 | نویسنده: هانی شف |
اگه از این دستور استفاده کردین عکسش رو برام ایمیل کنین تا توی آلبوم هنرهای شما5 بذارم


 

» بریانی مرغ پاکستانی (چیکن بریانی) ( چهارشنبه 27 فروردین1393 )
» کالزونه Calzone (پیراشکی پیتزا) ( دوشنبه 25 فروردین1393 )
» دورچین سیب زمینی به شکل رز ( شنبه 23 فروردین1393 )
» کیک کوییک میکس شیر عسلی ( سه شنبه 19 فروردین1393 )
» عیدانه 93 ( سه شنبه 19 فروردین1393 )
» شیرینی گل شکری ( دوشنبه 26 اسفند1392 )
» تهیه شکر رنگی در منزل ( دوشنبه 26 اسفند1392 )
» تهیه روغن صاف قنادی در منزل ( دوشنبه 26 اسفند1392 )
» انتخاب برترین وبلاگ سال 92 ( شنبه 24 اسفند1392 )
» تارتلت نارگیلی ( چهارشنبه 21 اسفند1392 )
» شیرینی تَرَک Crackle Cookie ( جمعه 16 اسفند1392 )
» شیرینی رُزِت دارچینی (شیرینی پنیری با طعم دارچین) ( سه شنبه 6 اسفند1392 )
» کیک اسفناج ( یکشنبه 4 اسفند1392 )
» حلوا سه آرد (مجلسی) ( چهارشنبه 30 بهمن1392 )
» سوپ کدو حلوایی ( سه شنبه 22 بهمن1392 )
» بازی وبلاگی 3 : دغدغه شما چیه؟! ( یکشنبه 6 بهمن1392 )
» توضیح ( یکشنبه 8 دی1392 )
» کیک کدو حلوایی ( سه شنبه 26 آذر1392 )
» پوره کدو حلوایی ( سه شنبه 26 آذر1392 )
» روغن جدا کننده برای چرب کردن قالب ( سه شنبه 26 آذر1392 )

 



هانی شف
یک گیلانی (رشت) ساکن زاهدان هستم..از بالای نقشه افتادم این پایین!! عاشق آشپزی و کشف طعم های جدیدم ...همسرم دستپختم رو خیلی دوست داره و دخترکی دارم که عاشق کار کردن با منه و پسرکی که عاشق بهم ریختن آشپزخونمه! اینجا اومدم تا آرشیوی از کارهام داشته باشم به این امید که یه روزی به درد دختر عزیزم و حتی پسرگلم بخوره...
اگه یه زمانی خواستین مطلبی از اینجا بردارین لینک اینجا رو فراموش نکنین ..درغیر اینصورت برای همیشه خودتون رو مدیونم کردین
ایمیل : Email Icon by Parstools.com


 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...