من چند تا دستور کیک اسفنجی دارم اینجاو اینجا و  اینجا.. اما به جرات می تونم بگم بهترین دستور کیک اسفنجی هست که تا حالا درست کردم همینه که خدمتتون می گم

مواد لازم برای دو قالب 23 سانتی یا یک قالب 25 سانتی با دیواره 10 یا 12 :

آرد قنادی: 300 گرم معادل 2 پیمانه

پودر قند: 300 گرم معادل 2 پیمانه سرخالی

تخم مرغ خنک: 6 تا

بیکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری سرصاف

نمک: نوک قاشق چایخوری

وانیل: نوک قاشق چایخوری

آب جوش: نصف پیمانه

طرز پخت:

بهترین آردی که دارین رو همیشه برای کیک استفاده کنین..من خودم آرد رو از بهترین فروشگاه لوازم قنادی اینجا به صورت کیلویی می خرم و خیلی هم راضیم...پس آرد مرغوب استفاده کنین

اگه مثل من پودر قند ندارین، شکر رو آسیاب کنین و بعد هم الک کنین

فر رو روی 140 درجه سانتی گراد روشن می کنیم (در انتها درباره دمای فر توضیح دادم..صبور باشین!!)..کف قالب رو کاغذ روغنی میندازیم .. فقط زاویه بین کف قالب و دیواره را تا ارتفاع یک سانتی متر..با روغن مایع چرب می کنیم...توی شکل نشون دادم

آرد و نمک و بیکینگ پودر رو مخلوط و سه بار الک کردم

تخم مرغ های خنکمون رو زرده و سفیده شو جدا می کنیم ... (پس لازم نیست مثه کیک های دیگه از قبل دربیاریم تا همدمای محیط بشن..باید خنک باشن)..سفیده ها رو با همزن می زنیم..با دور متوسط ...سفید که شد نصف پودر قند رو می ریزیم توش و بازم می زنیم تا فرم بگیره و از ظرف نریزه و میذاریم کنار یا توی یخچال

زرده ها و وانیل رو با بقیه پودر قند مخلوط می کنم و کمی با همزن می زنیم ... آب جوش رو سریع می ریزیم و هم می زنیم همزمان تا زرده پخته نشه... سرعت عمل داشته باشین! هم زدن زرده ها بعد از ریختن آب باید زیاد باشه تا جایی که کرم و کشدار بشه و از حالت روون در بیاد

خب دیگه همزن رو می ذاریم کنار و سفیده رو آروم و با لیسک به زرده اضافه می کنیم و دورانی هم می زنیم تا به خوردش بره ...بعدم مخلوط آرد رو کم کم اضافه می کنم و بازم دورانی با لیسک مواد رو یکنواخت می کنیم...نکته مهم در هم زدن توی این مرحله، اینه که باید با لیسک مواد رو فولد کنیم یعنی هم نزنیم...بلکه از یک سمت به سمت دیگه تا کنیم (بهتره که سفیده و آرد رو به تناوب مخلوط کنیم)

توی قالب می ریزیم ... ببینین دو سوم قالب خالیه..این کیک پفش عالیه پس درنظر بگیریم...مایه این کیک برای قالب من زیاد بود.. چون قالبم ارتفاعش کم بود..واسه همین بقیه شو توی قالب کوچیک لوف که داشتم ریختم

قالب رو توی فر می ذاریم و چیزی حدود 40 تا 50 دقیقه زمان می دیم بهش تا بپزه...بازم خودتون چک کنین البته ... بعد از اینکه با خلال دندون چک کردیم و از پختش مطمئن شدیم در میاریم و اجازه می دیم خنک بشه..کمربند دور قالب رو باز کردم

بازم می ذاریم خنک بشه..بعد یه ظرف روش گذاشتم و سر و تهش کردم !!

حالا کف قالب و کاغذ رو آروم برمی داریم

بـــــــــــه بــــــــــه ...بافت کیک عالی، نرم و سبک و بسیار خوشمزه..صد البته می دونین که کیک های اسفنجی چون هیچ روغنی داخلش نداره برای خامه کشی و تزیین مناسبن و تنهایی شاید کمی خشک به نظر بیاد و تو گلو گیر کنه !!! البته من خالی خالی هم دوسش دارم خعلی

درآخر هم بعضی نکته های خانم طوروسیان و اونایی که خودم بهش رسیدم رو براتون می گم:

** اگه خواستین کیک اسفنجی کاکائویی درست کنن، پودر کاکائو رو به زرده اضافه کنین و با آرد مخلوط نکنین

**اگر دوست دارید کیک اسفنجی خوش طعم با کیفیت و ماندگاری بالا داشته باشید سعی کنید تا انجایی که میتوانید از میزان بیکینگ پودر کم کنید و کمبودش را با اضافه کردن تخم مرغ به مواد اولیه جبران کنید..

** درباره دمای فر هم این عین گفته ایشونه: "اگر با من بود، هیچ جا دمای فر ذکر نمی کردم، مگر موارد خیلی خاص .
من خودم کیکهامو روی دمای 140 درجه ی سانتیگراد می پزم ، چون دمای فر من اینطوری تنظیم شده و روی 160 غذا می پزم !!! دمای استاندارد، 180 درجه است.
دمای فر را اینطوری نوشتن را من بیشتر قبول دارم : " برای کیک شیفون و اسفنجی، فرتون رو دمایی تنظیم کنید که همیشه برای کیک ساده ی خانگی تنظیم می کنید و یا برای بیسکوئیت : دمای فر یک مقدار پائین تر از زمانی که کیک ساده می پزید."

واسه همینم من روی 180 که همیشه برای پخت کیک می ذارم گذاشتم دوستان...شما هم هر درجه ای که همیشه کیک می پزین تنظیم کنین..چون فرهای برقی و گازی خیلی فرق دارن با هم.. فقط طبیعتا زمان پخت هم تغییر می کنه..پس حواستون باشه پلیــــــز !!

** این مواد برای یه کیک تولد برای یه مهمونی مناسبه که همه رو توی یه قالب 25 سانت با دیواره بلند درست کنیم و سه لایه برش بزنیم..عاالی میشه..اما برای تولد های خودمونی...نصف کنین مواد رو..منم اشتباه کردم که همشو درست کردم و البته سه چهارم کیک رو به همسایه مون دادم!!!

** توی پخت هر نوع کیکی، انتخاب اندازه مناسب قالب خیلی مهمه، اگه خواستین توی قالب مربع یا مستطیل درست کنین خب طبیعتا باید مساحت این قالب گرد با مساحت اون قالب یکی دربیاد ... مثلا قالب گرد این کیک 25 هست..پس مساحتش میشه 490 ... قالب مربع یا مستطیلی باید انتخاب بشه که این مساحت رو داشته باشه ... مثلا قالب مربع 22 سانت خوبه .. دستور رو هم اگه نصف کردیم..قالب گرد مناسب 12 سانت خوبه و مربع هم 10 تا 12 سانت

* می تونیم کف قالب رو با روغن مایع کم چرب کنیم و کاغذ روغنی بذاریم که بچسبه بهش و مایه کیک خوب و یه دست پخته بشه .. دیواره ها رو مطلقا بیشتر از همون 1 سانت چرب نکنین که مانع پف خوب کیک میشه ...کیک اسفنجی چون خودش رو به دیواره های ظرف می چسبونه و پف می کنه و بالا میره در قالب دیواره چرب، امکان پف عالی نداره. ولی اگر پختش کافی باشه معمولا یه کوچولو از دیواره قالب فاصله می گیره و خودش رو جمع می کنه که با یک کارد بلند به آرامی میشه بدون خرابی کیک رو از دیواره کاملا جدا کرد.چرب کردن اون یک سانت اول دیواره هم کار رو تضمین می کنه که زیباتر از قالب دربیاد

پ.ن: با تشکر از رعنای گلم .. برای محاسبه اندازه مناسب قالب و تعداد تخم مرغها این نسبت خوبیه

به عنوان یک تخمین قابل قبول این قاعده رو در نظر داشته باشید:
1- حجم قالب را حساب کنید.
2 -حجم محاسبه شده را بر عدد 588 تقسیم کنید .
3- جواب  گرد شده حاصل تعداد تخم مرغ های لازم است .

خیلی حرف زدم تزیین شده این کیک رو توی پست بعدی می ذارم

**بعدا نوشت:

استفاده از 240 گرم آرد سفید قنادی و 60 گرم نشاسته ذرت در لطفات نهایی کیک بسیار تاثیر داره. این تغییر رو توی اکثر کیک ها میشه داد...یعنی از آرد دستور کم کرده و همون مقدار نشایته ذرت (سفید رنگ) اضافه کنیم

**از اونجایی که خیلی از دوستان کمی مشکل دارن توی درست کردن این کیک (البته خیلی ها هم راضی بودن و کیک های عالی درست کردن) و با توجه به راه اندازی سایت رعنای عزیزمُ‌ازتون دعوت می کنم حتما به سایت رعنابانو (لینکش در صفحه اول وبلاگ) مراجعه کنین و مخصوصا این پست کیک اسفنجی رو همراه فیلمهای مفیدی که تهیه کردن ببینین..مطمینم نهایت استفاده رو می کنین..رعنای گلم بازم ممنون

بقیه کیک اسفنجی های اینجا رو هم ببینین

 


دسته بندی : کیک تولد
تاریخ: 22:46 - شنبه 29 مهر1391 | نویسنده: هانی شف |
اگه از این دستور استفاده کردین عکسش رو برام ایمیل کنین تا توی آلبوم هنرهای شما5 بذارم


 

» شال و کلاهی برای گرم کردن دل های نیازمندان ( سه شنبه 11 شهریور1393 )
» کرم شیرعسلی ( چهارشنبه 5 شهریور1393 )
» کیک باب اسفنجی ( جمعه 31 مرداد1393 )
» نان پنجره ای ( پنجشنبه 23 مرداد1393 )
» کمپوت گیلاس ( یکشنبه 19 مرداد1393 )
» پیراشکی گوشت و قارچ ( پنجشنبه 16 مرداد1393 )
» خمیر پیراشکی ( چهارشنبه 15 مرداد1393 )
» بیسکویت کره ای ساده ( دوشنبه 6 مرداد1393 )
» مارمالاد انبه ( چهارشنبه 1 مرداد1393 )
» کتلت لپه ( سه شنبه 24 تیر1393 )
» اسلایس حلوا (حلوا برشی) ( یکشنبه 22 تیر1393 )
» هلیم گندم با بلغور ( سه شنبه 17 تیر1393 )
» آش گوجه 2 ( شنبه 14 تیر1393 )
» قارچ پلو ( سه شنبه 10 تیر1393 )
» شیربرنج شکلاتی ( شنبه 7 تیر1393 )
» مافین دونات ( پنجشنبه 1 خرداد1393 )
» قلیه بادمجان ( یکشنبه 28 اردیبهشت1393 )
» راهنمای تصویری استفاده بهینه از وبلاگ ( دوشنبه 22 اردیبهشت1393 )
» کاسترد Custard ( سه شنبه 16 اردیبهشت1393 )
» کیک شیفون موکا ( شنبه 30 فروردین1393 )

 



هانی شف
یک گیلانی (رشت) ساکن زاهدان هستم..از بالای نقشه افتادم این پایین!! عاشق آشپزی و کشف طعم های جدیدم ...همسرم دستپختم رو خیلی دوست داره و دخترکی دارم که عاشق کار کردن با منه و پسرکی که عاشق بهم ریختن آشپزخونمه! اینجا اومدم تا آرشیوی از کارهام داشته باشم به این امید که یه روزی به درد دختر عزیزم و حتی پسرگلم بخوره...
اگه یه زمانی خواستین مطلبی از اینجا بردارین لینک اینجا رو فراموش نکنین ..درغیر اینصورت برای همیشه خودتون رو مدیونم کردین
ایمیل : Email Icon by Parstools.com


 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...