میشه گفت یه مارمالاد که به طور سنتی توی گیلان درست می شه و البته با تخم مرغ میشه یه صبحانه...من تا حالا نخورده بودم .. اما دوست داشتم


مواد لازم:

انگور بی دانه

شکر

هل و پودر دارچین

طرز پخت:

مقداری از انگورهام تو یخچال مونده بود که یه روزی که خواهرم پیشم بود به سرم زد اینو درست کنم..دیده بودم مادر همسرم درست می کرد و از مامانم که پرسیدم گفت مامان بزرگم هم قدیما درست می کردن .. خلاصه که گفتم منم دست به کار شم تا این رشته فامیلی خَمَس پزون گسسته نشه!!

انگورهای شسته رو می ریزیم توی دیگ و بدون آب و با در بسته، میذاریم روی حرارت تا نرم و له بشن

خودش به مقدار کافی و وافی آب میندازه...

وقتی خوب نرم شد همونطور که روی گاز هست با گوشتکوب یا پشت قاشق لهش می کنیم...اگه انگورها خیلی شیرین هستن که شکر هم نمی خواد اما من کمی شکر ریختم.. هل و دارچین هم ریختم...همه هم با مقیاس چشمی و چشیدنی!!

اصلا نباید آب داشته باشه و باید کاملا له و لورده بشه ... همین

آماده ست..می تونین توش گردوی خردشده هم بریزین یا اینکه همراه گردو میل کنین با کره و چای به عنوان صبحانه..این رو قدیما انگار تو رشت صبح درست می کردن و توش تخم مرغ می شکوندن و به عنوان صبحانه می خوردن. همینطوری هم مثه مربا و مارمالاد میشه استفاده کرد


من اما باهاش یه چیز خوشمزه دیگه درست کردم که پست بعد می گم براتون

* مقدار دقیق ندادم چون لازم نیست .. من انگورم خیلی کم بود و همینقدر که دیدین خمس داد بهم...شکر و هل و دارچین هم به روش تست کردن میشه متوجه شد مقدارش رو

* این رو هم البته خواهر جونیم وقتی پیشم بود درست کرد...دست گلش درد نکنه

**بعدا نوشت: در راستای جواب به دوستانی که ایرادات شرعی به این پست می گیرن باید عرض کنم، من عالم به این زمینه نیستم. عقل ناقصم بهم فتوا می ده که انگوری که حرارت می بینه و آبش تبخیر میشه، آبی توش دیده نمیشه که شراب باشه...نتیجه پختش هم که مستی نمیاره! از همه اینا مهمتر مادربزرگم که زنی با خدا و پیغمبر بوده و کلی روی حلال و حروم و پاک و ناپاک احتیاط داشته چطور این رو درست می کرده و از نجس بودنش بی خبر بوده؟! تن اون خدا بیامرز رو توی گور نلرزونین و اگه فکر می کنین نجسه و حرام شما نپزین و نخورین