دلمه برگ مو
یکی از غذاهای محبوبمه این دلمه... من مقدار مواد رو ندادم. چون کاملا چشمی و دلخواه.. بعضیها نسبت برنج و لپه رو بیشتر از گوشت می گیرن و بعضیها برعکس.
مواد لازم:برگ مو
گوشت چرخ کرده
لپه
برنج
سبزی (مرزه، ترخون)
پیاز : ۱عدد
رب گوجه
غوره
نمک، فلفل
طرز پخت:
برگهای تازه و جوان رو بعد از شستن توی آب و نمک بجوشونین و بعد بذارین آبش بره. اگه مثل من جایی زندگی می کنین که برگ تازه در دسترس ندارین میرین سوپر سر کوچه یا ته کوچه یا یکم اینورتر، یه شیشه برگ مو کنسروی می خرین و به زمین و زمان بد و بیراه میگین که چرا برگ مو تازه ندارین!! ![]()
خب، لپه رو که از شب قبل خیس کردین رو بذارین بپزه، برنج رو هم که از صبح خیس دادین و هم بذارین نرم بشه. مثل پلو آبکش کنین.
پیاز رو ریز خرد کنین و تقتش بدین تا طلایی و سبک بشه، گوشت رو بهش اضافه کنین و نمک، فلفل و زردچوبه بزنین و خوب تفتش بدین. ۱ ق رب هم بریزین توش تا همچین رنگش خوشگل بشه.
حالا برنج، لپه، گوشت و سیزی رو با هم مخلوط کنین. یه ریزه بذارین دهنتون و اگه ادویه ای کم داشت میزونش کنین.
نشینی همشو بخوریا ![]()
کف ظرفتون رو چندتا برگ بچینین که دلمه هاتون به ظرف نچسبه (بماند که من عاشق اون دلمه های زیری هستم که تهشون یکم به به شده
)
خب، بریم که برگهامون رو بپیچیم. اگه برگتون پارگی داشت، یعنی شکافش زیاد بود ۲ تا توی هم بذارین . ۱ ق از مواد رو وسط برگ می ذاریم . فقط دقت کنین پشت برگ رو که رگبرگهاش برجسته ست توش مواد بذارین. اینجوری خوشگلتر و لطیف تر میشه.
هیچ حرف اضافه ای نمی زنم. چون مرحله به مرحله عکس گرفتم. عکسها رو دنبال کنین.
خب، دیدین چه کیفی داره...حالا ازطرفی که بستین بچینین توی ظرف.
خب، حالا ۱ قاشق رب، ۲ لیوان آب، نمک، فلفل رو مخلوط کنین. بنا به میلتون، شکر یا آبلیمو هم اضافه کنین
این سس رو بریزین روی دلمه ها تون. اگه دوست دارین کمی غوره هم روشون بپاشین. من نداشتم. بجاش یه ذره گوجه سبز خورد کردم و لا به لاش ریختم ![]()
در ظرف رو بذارین و بذارین با شعله ملایم بپزه.
با ماست و سبزی تازه نوش جان کنین. ![]()
توضیح اینکه: این پست رو اول من با برگ کنسروی درست کرده که برگها رو برعکس پیچیده بودم. با یادآوری یاسمن عزیز، و از اونجا که دوست جونم برام کلی برگ تازه از حیاط مامان بزرگش چیده بود...دوباره درست کردم و غکسها رو هم عوض کردم. ممنون فاطمه جونم ...دست خودت و مامان بزرگت درد نکنه. ![]()
یک گیلانی (رشت) ساکن زاهدان هستم..از بالای نقشه افتادم این پایین!! عاشق آشپزی و کشف طعم های جدیدم ...همسرم دستپختم رو خیلی دوست داره و دخترکی دارم که عاشق کار کردن با منه و پسرکی که عاشق بهم ریختن آشپزخونمه! اینجا اومدم تا آرشیوی از کارهام داشته باشم به این امید که یه روزی به درد دختر عزیزم و حتی پسرگلم بخوره...