قیقاناخ (خاگینه آذری)

یه صبحانه ساده و خوشمزه ترکی که من شخصا فکر می کنم ورژن های بومیش رو هر شهر و کشوری برای خودش داره...مثلا ما تو گیلان "کاکا" داریم که تقریبا با تفاوت هایی شبیه همینه...اونور آبی ها هم پن کیک دارن ...تقریبا شبیهن این دستورات و اصیل..به نظر من اولین شکل کیک و شیرینی سنتی همین هاست
کلا هر چیزی که توی تابه به فرم کوکو درست بشه و ترکیب آرد و تخم مرغ بگیره به خودش "خاگینه" گفته میشه که جزو غذاهای قدیمی ایرانی هم به حساب میاد...حالا اگه همراه مواد دیگه درست بشه و به عنوان غذا سرو بشه همون املت امروزیه...اگه به صورت شیرین یا شربت و عسل و ... باشه به عنوان شیرینی یا دسر...قبلا هم خاگینه هویج و خاگینه بادام که از دوستا گل آذریم یاد گرفته بودم براتون گذاشتم که خیلی خوشمزه بودن
بار اول که اینو درست کردم از دستور خوب لیلا جون بوده که دیگه رادستم شد و هیییی درستش می کنم...بازم ممنون از دوست خوبم
مواد لازم:
تخم مرغ: 2 تا
آرد: 2 قاشق غذاخوری
ماست: 2 قاشق غذاخوری
کره: 2 ق غذاخوری
زعفران: نوک قاشق
بیکینگ پودر: یک سوم قاشق مرباخوری
پودر هل و پودر دارچین
مغز گردو یا پسته یا فندق
عسل یا شربت بار یا دوشاب (شیره انگور)
طرز پخت:
کلا فرمولش رو اینجوری به ذهن بسپارین : به ازای هر تخم مرغ، همون اندازه به قاشق بقیه مواد...یعنی 1 تخم مرغ، 1 قاشق هم آرد و 1 قاشق ماست ...3 تا تخم مرغ هم 3 قاشق از مواد و .....
آرد، تخم مرغ، بیکینگ پودر، زعفران و ماست رو با چنگال خوب زدم
همزن دستی هم خوبه...جوری که کاملا صاف و یکدست بشه و گلوله ای توش نباشه
تابه رو روی حرارت متوسط میذاریم و کره توش میریزیم تا آب بشه یا روغن مایع می ریزیم تا گرم بشه...مایه خاگینه رو توش می ریزیم و اجازه می دیم خودش رو بگیره و یک طرفش سرخ بشه
وقتی یه ورش سرخ شد مثل کوکو برش گردوندم
و روش عسل ریختم...شیره انگور هم میشه ریخت به جای عسل....وقتی خوب هر دو طرف آماده شد پودر دارچین و هل هم روش پاشیدم و مغزها رو ریختم روش
دقت کنین اندازه تابه تون مثل مال من کوچیک نباشه که خاگینه کلفت نشه..من که دیدم کلفت شده و نمیشه رول کرد همونجور مواد رو روش پهن کردم و توی بشقاب سرو کردم

بعد تو ی انجمن متوجه شدم که خیلی ها خاگینه رو همینجوری سرو می کنن اصلا

اما اگه قرار باشه رول کنین حتما تابه گرد یا مستطیل متناسب با مواد انتخاب کنین ...سری بعدی که درست کردم تابه دو رو رو به کار بردم و می بینین که نازکتر شد موادم
وقتی برگردوندم روش عسل ریختم و پودر دارچین و هل رو سطحش پاشیدم
حالا چون قراره رولش کنیم مغزها رو وسطش می ریزیم و با کفگیر (نه چنگال! پاره میشه) یه طرفش رو روی مواد میانی میاریم
و بعد هم اونورش رو روی این سمت
خودش رو که گرفت خاموش می کنیم و توی ظرف سرو می کشیم و از شیره یا عسل باقی مونده توی تابه روش میریزیم ...روش گردو یا پسته می ریزیم و برش می زنیم

واقعا با چای یا شیر می چسبه

ما که خیلی دوست داریم و روزهایی که خونه باشم یکی از صبحانه های مورد علاقه ای هست که درست می کنم

مخصوصا الان که مدارس باز شده بهترین گزینه برای صبحانه گل هاتون هست..چون زود هم آماده میشه....همین امروز صبح بازم درست کردم و برای هستی و مانی آماده کردم .. ساده و خوشمزه و مقویه

امروز که درست کردم روش کنجد پاشیدم که برای بچه ها خیلیی مفیده..پس حتما درست کنین و لذت ببرین از خوردنش .. نوش جونتون
* به جای عسل یا شیره انگور، میشه مثل خاگینه بادام یا هویج که لینکش رو گذاشتم شکر و آب رو مخلوط و شربت درست کنین ولی من هربار اینو درست کردم از عسل یا دوشاب استفاده کردم که سالم تر و مقوی تره
* یک ماهه توی رژیم هستیم و غذاهای جدید یا کیک و شیرینی تعطیله..هر کاری که دارم میذارم از کارهای قدیمیم هست که هنوز نذاشتم اینجا و مطمئنم اگه تو مدت رژیمم هیچ چیز جدیدی هم درست نکنم هنووووز کلی پست قدیمی دارم که حالا حالاها می تونم اینجا رو آپ کنم..قابل توجه دوستانی که می گن: الکی می گی فلان چیز رو درست کردم..پس چرا نمیذاری؟؟!
یک گیلانی (رشت) ساکن زاهدان هستم..از بالای نقشه افتادم این پایین!! عاشق آشپزی و کشف طعم های جدیدم ...همسرم دستپختم رو خیلی دوست داره و دخترکی دارم که عاشق کار کردن با منه و پسرکی که عاشق بهم ریختن آشپزخونمه! اینجا اومدم تا آرشیوی از کارهام داشته باشم به این امید که یه روزی به درد دختر عزیزم و حتی پسرگلم بخوره...