فریز کردن بادمجان، کدو خورشی و کدو حلوایی

باور می کنین این پست رو یک سااااله میخوام بذارمش اما هربار میگم: یه پست به درد بخور بذار..این بمونه فعلا!! اما چند تایی از شما دوستان که ازم پرسیدن دیدم بهتره بی احترامی به این پستم نکنم و بذارمش
این روشها رو مسلمه که از مامانم یاد گرفتم و همیشه همه مون اینجوری فریز می کنیم بادمجونها رو .. مسلما طعم و مزه بادمجونهای محلی قابل مقایسه با گلخونه ای ها نیست...پس بهتره به فصلش فریز کرد...از طرفی وقتی کارمند باشی بهتره که فریزرت تا اندازه ای پر و پیمون باشه (می گم تا اندازه ای، چون خودم زیاد اهل فریز کردن همه جور موادی نیستم و دوست دارم تازه استفاده کنم..اما خب واقعا یه وقتایی ممکن نیست)َ
بادمجان سرخ شده:
خب بادمجون ها رو بعد از سرخ کردن میذارم تا داغن روی توری تا روغنش بره و بعد هم لای دستمال آشپزخونه که روغن اضافیش بره...برای سرخ کردن، بعد از نمک زدن و چلوندن و خشک کردن عرق حاصل از نمک، یا توی سرخ کن یا توی تابه سرخ می کنم با روغن سرخ کردنی نه جامد!...توی تابه دو رو خیلی کمتر روغن م یگیره...وقتی خوب روغنش گرفته شد و طبعا خنک هم شد..توی سینی (ترجیحا فلزی) می چینم کنار هم جوری که نچسبن به هم
یه نایلون روش می کشم و سینی رو میذارم توی فریزر...واسه یکی دو ساعت یا یه وقتایی یادم میره شب تا صبح!!! باید خوب سفت بشه...بعد که درآوردم از فریزر با نوک کارد جداشون م یکنم..خیلیی راحت درمیاد...اگه قبلا روغنش رو خوب گرفته باشید به راحتی جدا میشن
حالا بادمجونهای فریز شده رو توی کیسه فریزر می چینم...حتی اگه روی هم بچینین بازم مشکلی نیست چون همه شون خوب فریز شدن و بهم نمی چسبن..اما یکی از دوستام بود که تا بادمجون سرخ میشد توی ظرف میچید و میذاشت توی فریزر..موقع استفاده هم با چاقو میفتاد به جونش و له شده بادمجون تحویل می گرفت
حتی توی ظرفهای دردار مخصوص فریزر یا ظرف بستنی که خالی شده هم میشه نگهشون داشت...مهم همون فریز کردن اولیه شه که خوب سفت بشه... باعث میشه موقع استفاده راحت هر چند تا که خواستین بر دارین بدون کوچکترین له شدگی
چون ما عاشق ورقه بادمجون هستیم، همیشه مقداری از بادمجونها رو به شکل ورقه ای هم سرخ می کنم و به همین روش فریز می کنم..
بادمجان کبابی:
برای کباب کردن بادمجون ، ما نسل اندر نسل از روش شعله پخش کن روی گاز استفاده می کنیم و هیچ وقت هم گازمون کثیف نشده! چون دوستان خیلی شکایت از کبابی کردن بادمجون روی گاز دارن...اگه شعله پخش کن نبود خب میرین می خرین! اگه هم نه، سیخ می زنین و روی زغال کباب می کنین، اگه مقدور نبود روی شعله گاز کباب می کنین و بعدم غر می زنین که گاز کثیف شد!! :)))))) اما اصصصلا توی فر به درد نمی خوره!! بادمجون هایی که شکمشون رو چاقو زدیم، روی شعله پخش کن میذارم ..حرارت هم ملایم نباشه..متوسط رو به بالا....وقتی یه طرف پوستش سوخت برمی گردونیم..کلا همه اطرافش باید خوب بسوزه و بادمجون هم نرم بشه
بعدش میذاریم کنار تا خنک بشه...برای راحتی میشه زیر شیر آب سرد گرفت و بلافاصله پوستش رو درآورد..اما به تجربه ثابت شده بهم اگه کنار بذارین تا خودش خنک بشه طعم دودیش بیشتره..پس انتخاب با خودتون...وقتی پوستش جدا شد توی یه ظرف میذاریم و با چاقو خوردش می کنیم ..اصطلاحا ساطوری می کنیمش..همینجا یه نکته بگم: اگه بادمجون محلی و شیرینه که هیچ، اما اگه نه، وقتی پوست بادمجون رو گرفتین با همون نوک چاقو راحت میشه تخم هاش رو درآورد..
وقتی حجم زیاد و قابل توجهی از بادمجون ها رو این شکلی آماده کردم..یه دور هم با گوشتکوب می کوبم همه رو
بعد به اندازه هر وعده مصرفی توی کیسه فریزر می ریزم و میذارم توی فریزر...این وعده کوچولو برای بورانی بادمجونه! من برای میرزا قاسمی، بورانی و ... حتما فریز می کنم
کدو خورشی و کدو حلوایی:
کدو خورشی سرخ شده رو عین بادمجان سرخ شده فریز می کنم..کدو حلوایی رو بعد از برش زدن و درآوردن تخم ها و رگ و ریشه ش، قاچ قاچ می کنم و بازم مثل بادمجون سرخ شده فریز می کنم.
هربار نیاز داشتم درمیارم و همونجور یخ زده توی دیگ می چینم و شکر و دارچین و یکم هل می ریزم و میذارم روی حرارت ملایم..محشره واسه پاییز و زمستون...بدون این افزودنی ها هم میشه توی دیگ چید و بعد پوره ش کرد...پارسال علاوه بر این، پوره هم کردم و مثه بادمجون کبابی فریز کردم..
برای پوره کردن هم این پست رو بخونین لطفا
در مجموع امیدوارم مفید باشه براتون این پست...اینها مجموعه تجربیات من بود
موارد استفاده از بادمجان
موارد استفاده از کدو خورشی
موارد استفاده از کدو حلوایی